فلز باز

با دنبال کردن این صفحه اطلاعات خود را درباره انواع فلزات افزایش دهید

فلز باز

با دنبال کردن این صفحه اطلاعات خود را درباره انواع فلزات افزایش دهید

۴ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

واحد اطلاعات بلومبرگ پیش بینی کرده است که فلزات گرانبها طی ماه های آینده عملکرد به مراتب بهتری نسبت به سایر کالاها خواهد داشت.
 واحد اطلاعات بلومبرگ در تازه ترین تحلیل خود پیش بینی کرد: بخش فلزات گرانبها طی ماه های آینده نیز عملکرد بهتری نسبت به سایر کالاها خواهد داشت و طلا نیز مانند پالادیوم رکوردهای قیمتی جدیدی را ثبت خواهد کرد.

بر اساس این گزارش مایک مک گلون استراتژیست ارشد اطلاعات بلومبرگ در این باره گفت: قیمت طلا تا پایان امسال با شتاب بیشتری رشد خواهد کرد چرا که شرایط حاکم بر بازارها و اقتصاد بین المللی موجب تقویت قیمت فلزات گرانبها خواهد شد.

وی در ادامه افزود: طلا همچنان لیدر اصلی فلزات گرانبها خواهد بود و عملکرد بسیار خوبی تا پایان امسال خواهد داشت. افزایش ریسک در اقتصاد جهانی موجب رشد فزاینده تقاضا برای فلزات گرانبها به خصوص طلا خواهد شد.

اطلاعات بلومبرگ رابطه بین قیمت طلا و شاخص اس اند پی ۵۰۰ آمریکا را به طور کامل تجزیه و تحلیل کرده و به این نتیجه رسیده است که هرگاه شاخص نتوانسته بالاتر از سطح ۳۰۰۰ واحدی تثبیت شود، قیمت جهانی طلا با افزایش روبرو شده است.

مک گلون در این باره گفت: اگر شاخص اس اند پی ۵۰۰ نتواند بالاتر از سطح مقاومتی ۳۰۰۰ واحدی تثبیت شود، این مساله به نفع قیمت جهانی طلا خواهد بود.

اطلاعات بلومبرگ پیش بینی کرده است که شاخص ارزش دلار آمریکا تا پایان امسال افزایش خواهد یافت و تولید ناخالص داخلی چین نیز با کاهش بیشتری روبرو می شود.

منبع : https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-26/ubs-says-it-s-staying-long-gold-as-price-now-destined-for-1-600

  • امیر روزی طلب
  • ۰
  • ۰

از آنجا که در ایران در بحث معادن بوکسیت هم به لحاظ میزان و هم به لحاظ ویژگی‌های مورد نیاز برای استفاده در صنعت آلومینیوم‌سازی دچار کمبود هستیم، تاکنون یکی از سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران در حوزه معادن در معادن بوکسیت کشور گینه بوده است. اما پس از گذشت بیش از 20 سال از قرارداد ایران و گینه در زمینه برداشت از معادن بوکسیت این کشور، برداشتی از معادن گینه صورت نگرفته و تلاش‌های ایران در حوزه اکتشاف و استخراج این معادن نیمه‌کاره رها شده است. بنابراین کشور گینه و یا سوریه فرقی ندارد. باید بررسی شود که آیا دولت علاقه‌ای برای سرمایه‌گذاری در این حوزه دارد یا نه؟

وی تصریح کرد: اگه قرار باشد در معدن بوکسیت سوریه سرمایه‌گذاری شود، باید آن معدن عیارسنجی، مکان یابی و هزینه‌های انتقال مورد مطالعه قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: آبان ماه امسال کارخانه سالکو به مدار اضافه خواهد شد. قطعا این کارخانه نیازی جدید ایجاد خواهد کرد. بنابراین برای مطالعه و کشف معادن بوکسیت جدید باید سرمایه‌گذاری انجام شود.

وی ادامه داد: اگر بنا به واردات بوکسیت است؛ باید برای احداث کارخانه‌های آلومینا هزینه شود تا این محصول در داخل کشور تولید شود؛ زیرا برای افق 1404، تولید یک و نیم میلیون تن آلومینیوم هدف‌گذاری شده است که این میزان نیازمند 3 میلیون تن آلومینا و 6 میلیون تن بوکسیت است که باید فکری برای تامین آن کرد.

وی بیان اینکه خوشبختانه مطالعه زمین‌شناسی در چند نقطه از کشور آغاز شده است، گفت: کشور ما از لحاظ ماده معدنی بوکسیت فقیر است و معدن بوکسیت جارجرم علاوه بر کاهش عیار، میزان ذخیره آن پاسخگوی نیاز کشور نیست. زمانی که جاجرم دارای عیار بالا بود، تنها یک سوم نیاز کشور از آن تامین می‌شد. از سویی، متاسفانه مصرف بوکسیت جارجرم به دلیل کاهش عیار، دو برابر شده است که این امر هزینه‌ها را افزایش داده است و از سوی دیگر با راه اندازی طرحی در جارجرم، همین میزان بوکسیت صرف این طرح می‌شود. این امر اهمیت کشف معدن بوکسیت را افزایش می‌دهد.

منبع : nacla

  • امیر روزی طلب
  • ۰
  • ۰

ایران، بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان به روش میدرکس بوده و در سال 97، حدود 533 هزار تن از 32.67 میلیون تن آهن اسفنجی تولیدی خود را صادر کرده است. با توجه به اینکه حدود 80 درصد کارخانه‌های فولادسازی دنیا از کوره بلند استفاده می‌کنند، شاید به نظر برسد که مصرف آهن اسفنجی از اقبال جهانی برخوردار نیست اما موضوعی که اخیرا مطرح شده، این است که سازمان‌های محیط‌زیستی، آلایندگی کوره بلند را به حدی بالا دانسته‌اند که در آینده باید شاهد تغییر رویه فولادسازان جهان به سمت استفاده از کوره‌های قوس الکتریکی و مصرف آهن اسفنجی باشیم. موضوع دیگری که مطرح است کمبود ذخایر گازی در برخی از کشورها بوده که به عقیده کارشناسان، می‌توان سوخت مورد نیاز واحدهای احیا مستقیم را به روش بیومس تامین کرد.

1398/06/23 11:37

حدود 70 درصد تولید فولاد کشور، از طریق کوره‌های قوس الکتریکی انجام می‌شود که خوراک آن می‌تواند آهن اسفنجی یا قراضه فولادی باشد. در کوره‌های القایی نیز می‌توان 50 درصد قراضه فولادی مصرفی را با آهن اسفنجی جایگزین کرد. واحد احیا مستقیم، گاز طبیعی زیادی را برای تولید آهن اسفنجی مصرف می‌کند اما با توجه به اینکه ایران ذخایر گازی فراوانی در اختیار دارد، تمایل به تولید آهن اسفنجی در کشور زیاد بوده و علت آن، انگیزه فروش صادراتی آهن اسفنجی و همچنین مزیت‌های استفاده از این محصول نسبت به قراضه فولادی است.

 

با مصرف آهن اسفنجی، میزان ناخالصی‌ها و عناصر مزاحم گوگرد و فسفر تا حد زیادی کم می‌شود و در نتیجه بهره‌وری کوره و کیفیت محصولات فولادی و ریخته‌گری افزایش می‌یابد. وجود ناخالصی‌ها و عناصر مزاحم در قراضه فولادی، حمل‌ونقل و شارژ دشوار و همچنین آلایندگی مصرف آن، دلایلی است که باعث شده عموم کارخانه‌های فولادسازی کشور از آهن اسفنجی به جای قراضه استفاده کنند.

 

طبق آمار، کارخانه‌های فولادسازی با ظرفیت بالای 500 هزار تن در کشور، واحد احیا مستقیم داشته و آهن اسفنجی مورد نیاز خود را تولید می‌کنند اما عمده کارخانه‌های فولادی با ظرفیت زیر 100 هزار تن، کوره القایی داشته و تنها از قراضه فولادی به عنوان خوراک کوره‌های خود، استفاده می‌کنند.

 

بر اساس گزارش‌های اعلام شده، ظرفیت تولید آهن اسفنجی کشور در سال 96، 29.15 میلیون تن بوده که در سال 97 با بهره‌برداری از  واحدهای طرح کوثر شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر، طرح ثامن مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو و همچنین فولاد کویر دامغان، این ظرفیت با رشد 12 درصدی به 32.67 میلیون تن رسید. تولید آهن اسفنجی در سه ماهه نخست سال 98 نیز، 9.6 میلیون تن بوده و نسبت به سه ماهه نخست سال 97، 13 درصد رشد داشته است. به این ترتیب، می‌توان نتیجه گرفت که با بومی‌سازی حدود 80 درصد روش میدرکس و همچنین رسیدن به روش‌های ایرانی نظیر PERED که در چهار کارخانه فولادسازی اجرا شده است، در این سال‌ها تحریم‌های وضع شده علیه ایران، نتوانسته از رشد صنایع معدنی جلوگیری کند؛ گرچه بر اساس آمار، عقب ماندن از برنامه 1404 مشهود است.

 

طبق سند چشم‌انداز 1404، برای ایجاد توازن در زنجیره تولید فولاد باید به تولید 52.6 میلیون تن آهن اسفنجی در سال 1404 برسیم اما با احتساب ظرفیت طرح‌های در دست اقدام و قابل تحقق تولید آهن اسفنجی که سالانه حدود 11.98 میلیون تن است؛ حتی اگر تمامی واحدهای احیا مستقیم با ظرفیت اسمی خود تولید کنند، در سال 1404، به تولید 44.67 میلیون تن آهن اسفنجی خواهیم رسید و همچنان حدود 8 میلیون تن آهن اسفنجی نسبت به اهداف سند چشم‌انداز، کم خواهیم داشت.

 

علاوه‌براین، به گفته بسیاری از تولیدکنندگان آهن اسفنجی، در حال حاضر کشور با کمبود گندله روبه‌رو است که باعث شده برخی از واحدهای احیا کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که کمبود گندله، ریشه در فروش صادراتی این محصول و همچنین کمبود سنگ‌آهن در کشور دارد. اخیرا با وضع عوارض و ابلاغ بخشنامه‌هایی از سوی دولت، صادرات گندله با محدودیت مواجه شده است اما کمبود سنگ‌آهن به ضعف کشور در توسعه اکتشاف برمی‌گردد که حل آن احتیاج به زمان زیادی دارد.

منبع : http://www.iran-daily.com/News/208890.html

  • امیر روزی طلب
  • ۰
  • ۰

جدیدترین گزارش‌های خبری منتشر شده انجمن بین المللی مس استرالیا نشان می‌دهد: میزان تقاضا برای خرید مس در دو دهه آینده، با افزایش دو برابری رو به رو خواهد شد.

«جان فنل» رئیس انجمن بین المللی مس استرالیا روز چهارشنبه در سمینار سالانه مس در آدلاید گفت: «میزان تقاضای جهانی مس در حال حاضر بیش از عرضه است.» وی افزود: شمار زیادی از معادن عملیاتی جهان، بیش از ۷۵ سال قدمت دارند و این مساله سبب شده است میزان فرآوری سنگ معدن مس کاهش یابد و تقاضا جهانی با افزایش رو به رو شود. بنا بر پیش بینی فنل میزان مصرف مس تا سال ۲۰۴۰ به ۲۶ میلیون تن در سال یعنی تقریباً دوبرابر میزان فعلی آن افزایش یابد.

وی افزود: «با کاهش منابع مس، معدنکاران مجبورند برای فرآوری مس از سنگ معدن آن عمق بیشتری از زمین را حفر کنند.» به گفته فنل در حال حاضر با استفاده از جدیدترین فن آوریهای نوین صنعتی مانند هوش مصنوعی، ماشین‌های رباتیک و حسگرهای پیشرفته می‌توان مس را ایمن تر و با حداقل تأثیر بر روی مردم و محیط زیست استخراج کرد.

کاهش سطح ذخایر مس در شیلی در حال حاضر این کشور آمریکای لاتین را با مشکلات فراوانی رو به رو کرده است. مس نقش مهمی در اقتصاد شیلی دارد و حدود ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد. همچنین شیلی با تولید ۵.۸ میلیون تن مس در سال ۲۰۱۸ بزرگترین تولیدکننده فلز سرخ در جهان شد. بر اساس این گزارش، سالانه بیش از ۶۰ درصد مس تولیدی در جهان به کشورهای آسیایی صادر می‌شود و چین در رأس واردکنندگان مس در جهان به شمار می‌آید.

منبع : mining

  • امیر روزی طلب